Ambassadeurs

Alle mannen in Groningen – van jong tot oud, van alleenstaand tot vader, studerend, werkend of werkzoekend en van iedere culturele afkomst – kunnen bij netwerkorganisatie Mankracht Groningen meedoen aan activiteiten op het gebied van betrokken vaderschap, sociaal ondernemen, sport en ontmoeting en diversiteit.
Meedenken en mee ontwikkelen als ambassadeur kan natuurlijk ook! De ambassadeurs zijn de boegbeelden en de drijvende kracht van Mankracht Groningen. Ze worden ondersteund door MJD en werken samen met verschillende andere maatschappelijke organisaties.

Vrijwillige functies

Mankracht onderscheidt naast de ambassadeurs de volgende vrijwillige functies: vrijwillige coördinatoren en vrijwillige medewerkers communicatie en administratie.

Ambassadeur
Als Ambassadeur ben jij een boegbeeld van Mankracht. Je zet je in op jouw eigen ‘specialistisch’ gebied binnen deze organisatie. Dit kan zijn middels het organiseren en verzorgen van workshops, trainingen en evenementen of als luisterend oor voor mensen die bij Mankracht aankloppen. Met als uitgangspunt dat je jouw ervaring en kennis wilt overdragen aan andere mannen. Mankracht Groningen heeft activiteiten en trainingen op het gebied van betrokken vaderschap, diversiteit, sport en ontmoeting, en persoonlijke ontwikkeling. De activiteiten komen vraag gestuurd tot stand en worden zowel wijkgericht als stedelijk aangeboden.
Meer informatie kun je lezen in de complete vacature Vrijwillige ambassadeurs Mankracht (pdf)

Coördinator
We zoeken enthousiaste coördinatoren voor Mankracht. Je coördineert de werkzaamheden van een projectgroep binnen Mankracht. Dit kan zijn op het gebied van: ‘betrokken vaderschap’, ‘persoonlijke ontwikkeling’, ‘diversiteit’ en ‘sport en ontmoeting’.
Je stuurt het team van ambassadeurs binnen de projectgroep aan. Je plant vergaderingen en zit deze voor. Samen met je collega’s bedenk je activiteiten en programma’s voor de projectgroepen. Je bereidt deze voor en je helpt mee in de uitvoering hiervan. Je bewaakt de voortgang en kwaliteit van de programma’s en bewaakt de vorderingen binnen de projectgroep (en rapporteert dit). Je onderhoudt contacten met samenwerkingspartners en legt de verbinding met de WIJ teams in Groningen. Je werft en werkt nieuwe ambassadeurs in. Je levert input leveren voor de website en sociale media van Mankracht Groningen.
Meer informatie kun je lezen in de complete vacature Vrijwillige coördinator Mankracht (pdf)

Medewerker communicatie en administratie
We zoeken een ervaren en zelfstandige vrijwillige assistent/medewerker communicatie en administratie, die de afdeling communicatie van ‘Mankracht’ kan ondersteunen en administratieve werkzaamheden kan verrichten voor de diverse projecten en de projectleider van Mankracht.
Je schrijft teksten voor onze (online) communicatiemiddelen (o.a. website, folder, social media en kranten). Je gaat zelf actief op zoek naar verhalen, houdt interviews en doet research. Je bent aanwezig bij vergaderingen van het communicatie team en bij algemene vergaderingen van Mankracht Groningen. Je bent gemotiveerd om mee te denken en te werken aan de verdere ontwikkeling van Mankracht Groningen. Hierbij laat je kansen om te vernieuwen niet liggen.
Meer informatie kun je lezen in de complete vacature Vrijwillige medewerker communicatie en administratie Mankracht (pdf)