Culturele evenementen

Culturele diversiteit is een van de kernwaarden van Mankracht. Mankracht kenmerkt zich door een cultureel divers team. Deze diversiteit komt ook tot uiting in de evenementen die Mankracht (mede) organiseert. Op deze manier biedt Mankracht stadjers met verschillende culturele achtergronden een podium voor ontmoeting, uitwisseling en samenwerking.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende evenementen: 

South Pacific festival

Het Pacific Islands Festive Europe is een jaarlijks evenement dat georganiseerd wordt door mensen afkomstig uit dit gebied. Het festival is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in de cultuur en vindt ieder jaar vanuit een ander Europees land plaats. Het festival werd in 2016 georganiseerd in het Verenigd Koninkrijk. Dit jaar vond het driedaagse festival plaats op 28, 29 en 30 juli in Assen. Ook Mankracht was van de partij. 

Diversiteit Café

Mankracht doet regelmatig mee aan de organisatie van verschillende diversiteitcafés in de stad Groningen: een kleurrijke dag voor iedereen vol ontmoeting, uitwisseling, muziek en eten uit alle windstreken.

Diversity Day

Discriminatie Meldpunt Groningen (DMG) organiseert jaarlijks met  ketenpartners en vrijwilligers Diversity day in het centrum van Groningen. Op deze dag vinden verschillende activiteiten plaats diein het teken staan van kleur en diversiteit. Het evenement biedt stadjers en organisaties een podium om verscheidenheid zichtbaar en bespreekbaar te maken.