Gespreksgroep alleenstaande mannen

Een derde van de Nederlandse volwassenen, zo’n 2½ miljoen mensen, is single. Deels vrijwillig, zo lijkt het. Maar dat deze groep zo’n half miljard per jaar uitgeeft aan datingsites en -events doet voor een groot deel toch anders vermoeden. Alleen zijn blijkt bovendien net zo’n groot gezondheidsrisico als obesitas. En de ontevreden singles zouden op zijn minst hun ervaringen en gevoelens met anderen moeten kunnen delen.

Waarom een gespreksgroep speciaal voor mannen?

Ten eerste een heel praktische reden: het moet 100% duidelijk zijn dat we een gespreksgroep willen en geen datinggroep. In een gemengde groep zul je ondanks alles altijd verwarring krijgen. Daarbij is het juist voor mannen niet altijd makkelijk om hulp te vragen. Niet alleen door hun eigen instelling, ook hun omgeving gaat er al snel van uit dat ze hun eigen boontjes doppen. Lees dit artikel uit de Groene Amsterdammer maar eens. Dat het leven lang niet alle mannen meezit wordt dan wel eens over het hoofd gezien. Veel meer mannen dan vrouwen bijvoorbeeld zijn dakloos, veel meer mannen ook plegen zelfmoord. Zeker dat laatste zou met alleen staan en eenzaamheid kunnen samenhangen.
Met deze groep willen we het idee van jezelf per definitie overal uit moeten redden voor mannen doorbreken. Niet omdat dat altijd verkeerd is, maar omdat je gewoon soms ‘effe’ steun van anderen kunt gebruiken. En als je tegelijk die anderen ook kunt steunen is dat helemaal mooi!

Belangstelling? Geef je dan hier op met naam, adres, mailadres, telefoonnummer en een korte motivatie.

Wij hopen je snel te zien!